خانه / خبرها / آغاز مستند نگاری غذای بومی محلی “مشتک ناری” در بوشهر

آغاز مستند نگاری غذای بومی محلی “مشتک ناری” در بوشهر

مسول ثبت آثار استان بوشهر گفت: «کار مستند نگاری از “مشتک ناری” یکی از آثار ارزشمند ناملموس فرهنگی در بوشهر آغاز شده است.»

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر، سودابه معموری امروز دوشنبه ۱۹ آبان ۹۹ گفت: «مشتک ناری یکی از غذاهای بومی و محلی در بوشهر است و با توجه به پیشینه تاریخی این غذا، کار مستند نگاری آن برای ثبت در فهرست آثار ملی آغاز شده است.»

او افزود: «این غذای بومی محلی در فصل پاییز مورد استفاده قرار می گیرد و با توجه به فراوانی میوه انار در این فصل با فریز کردن این میوه، در دیگر فصل ها هم این غذا توسط بانوان بوشهری تهیه می شود.»

مسول ثبت آثار استان بوشهر تصریح کرد: «مشتک ناری در بین مردم اصیل بوشهر غذایی محبوب است و آنهایی که تنور پخت نان در خانه های قدیمی خود داشته، آن را تهیه و با تقسیم بین همسایه ها حس نوع دوستی و همبستگی را با یکدیگر تقویت می کرده اند.»

معموری اضافه کرد: «مواد مورد نیاز برای تهیه این غذا آب، آرد، روغن، پیاز، ادویه جات معطر و دانه های انار بوده و در گذشته به عنوان یک میان وعده و حتی گاهی اوقات یک وعده غذایی مورد استفاده قرار می گرفته است.»

او در پایان گفت: «تاکنون۱۰ غذای بومی محلی و ۷۰ اثر ناملموس فرهنگی این استان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.»

Share in whatsapp «به اشتراک گذاری در واتس آپ»

همچنین ببینید

آغاز عملیات جداره سازی فاز دوم گذر رفیعی رشیدی در بافت تاریخی بوشهر

مدیر پایگاه میراث فرهنگی بافت تاریخی شهر بوشهر از آغاز عملیات جداره سازی فاز دوم گذر رفیعی رشیدی خبر داد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *