انتشار مجموعه ۴ هزار صفحه‌ای میراث ناملموس فرهنگی در بوشهر

انتشار مجموعه ۴ هزار صفحه‌ای میراث ناملموس فرهنگی در بوشهر

مجموعه‌ای ارزشمند از میراث ناملموس توسط الهه غریب‌زاده پژوهشگر پرکار بوشهری به همت اداره‌کل میراث‌فرهگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان بوشهر در دست انتشار قرار گرفت.

مجموعه‌ای ارزشمند از میراث ناملموس توسط الهه غریب‌زاده پژوهشگر پرکار بوشهری به همت اداره‌کل میراث‌فرهگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان بوشهر در دست انتشار قرار گرفت.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان بوشهر، اسماعیل سجادی‌منش امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ گفت: اهمیت و اعتبار میراث‌فرهنگی معنوی (ناملموس) نه از جهت مظاهر فرهنگی که به علت ثروت و ارزش مهارت‌ها و علومی است که از نسلی به نسل دیگر سپرده می شوند، پس ثبت جهانی آثار ملموس و ناملموس فرهنگی ایران، نقش موثری در صیانت از سرمایه‌های فرهنگی کشور و معرفی تمدن ایران در عرصه‌های بین‌المللی دارد.

 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان بوشهر افزود: بنابراین با نهادینه ساختن شناخت ارزش‌های موثر میراث معنوی بر مردم جامعه می‌توان گامی سترگ برای حفظ و ثبت این گنجینه عظیم ملی برداشت و لازم به ذکر است که، میراث فرهنگی ناملموس به عنوان سرمایه‌ای فرهنگی بوده و می‌تواند زمینه ساز اراده، مقاومت و استدلالات فردی کنشگران حال حاضر جامعه برای گذر از بحران‌های فرهنگی و اجتماعی باشد و مورد استفاده قرار گیرند.

 

او ادامه داد: به همین دلیل با همکاری با دکتر الهه غریب‌زاده مجموعه ۴ هزار صفحه‌ای میراث ناملموس فرهنگی بوشهر، کشور و جهان در دستور انتشار قرار گرفت‌.

 

دکتر الهه غریب‌زاده ، مولف مجموعه کتب میراث ناملموس هم در این رابطه گفت: هم‌زمان در اوایل دهه۹۰ در بوشهر، برای نخستین بار بود که واحد درسی میراث معنوی در سیلابس درسی رشته مدیریت امور فرهنگی دانشگاه‌ها قرار گرفت و با توجه به نیاز سنجی‌هایی که انجام دادم حوزه میراث ناملموس، حوزه‌ای گسترده بود که مطالعات و تألیفات بسیاری را می‌طلبید.

 

او تصریح کرد: هم‌چنین با توجه به گستردگی بحث میراث معنوی (میراث ناملموس) و ارتباط آن با تاریخ، فرهنگ، هنر، میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و به دلیل شرایط تحصیلی دانشجویانم در این رشته با ۳ طرح میراث ناملموس در حوزه منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی مسیر پژوهش خود را ترسیم کردم.

 

غریب زاده مشاور، مدرس و محقق حوزه میراث ناملموس خاطرنشان کرد: در پایان از مدیرکل میراث گ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان بوشهر که در حکمی در سال ۱۴۰۳ موجب انگیزه بیشتر من برای جمع‌آوری و بروزرسانی مطالعاتم در حوزه میراث ناملموس بویژه بخش استانی شدند، قدردانی کرده و جا دارد از دکتر افسر افشارنادری از خبرگان فرهنگی ایران که در تمام این سال‌ها من را همراه و همگام نمودند و مقدمه بخش ملی و بین المللی آثار مذکور را متقبل شدند، نهایت سپاسگزاری را اعلام کنم.

منوی دستیابی
کنتراست رنگ
اندازه متن
برجسته کردن مطالب
بزرگنمایی